Senegal
 25 jaar ervaring in luxury travel
 Voorwaarden & omruilgarantie
 Persoonlijk advies
 Ontzorg-garantie
 Met een 9,1 gewaardeerd
Landinformatie   |   Aanbevelingen   |   Hotelvoorzieningen   |   Tips

Luxe vakanties Senegal

Senegal dat gelegen is in West Afrika, werd in 1960 onafhankelijk van Frankrijk, maar de Franse invloeden zijn alom tegenwoordig. Het is een prachtig land met grootsteden zoals Dakar, Pikine en Touba, maar ook met prachtige natuur zoals de Casamance en de Lac Rose. Bij het aanvliegen van Dakar merkt u al dat de Senegalezen trots zijn op hun land, u kan het imposante monument voor de Afrikaanse wedergeboorte, die er sinds 2010 opgetrokken werd, immers niet missen. 

 • ActiveFamilyGolfHoneymoonWellness

  Mövenpick Resort Lamantin Saly

  Saly - Senegal

  Mövenpick Resort Lamantin Saly - Zwembad
  Mövenpick Resort Lamantin Saly - Restaurants/Cafes
  Mövenpick Resort Lamantin Saly - Wellness
  ActiveFamilyGolfHoneymoonWellness

  De Mövenpick Resort Lamantin Saly is gelegen in Saly, op 35 km van de nieuwe luchthaven Blaise Daigne en op 80 km van Dakar. Het resort ligt direct aan het strand, heeft een jachthaven en is het ideale vertrekpunt voor excursies naar het Roze Meer, het Bandia-reservaat of Sine Saloum.

  Info & Boeken

  v.a. € 1.735, - p.p.


  26-jul-2024
  7 nachten
  2 personen
Kies uw reisklasse ↑

Landinformatie

Een rondreis doorheen Senegal is beslist een aanrader en kan door Silverjet voor u op maat worden samengesteld. Hou er echter rekening mee dat de accommodaties in het binnenland niet van een superieure kwaliteit zijn.

De mooie kustlijn van Saly is de kustplaats aan de Petite Côte van Senegal en is gelegen op 70km van de hoofdstad. Hier kan u de mooie resort hotels vinden, met alle luxe faciliteiten en mooie stranden. We selecteerden voor u het nieuwe luxe hotel Le Lamantin, dat na een brand helemaal opnieuw opgebouwd moest worden. Verder bieden we in Saly het typisch Afrikaanse hotel Neptune, gebouwd in lokale stijl en hotel Espadon.

Iets meer naar het zuiden vinden we het top luxe resort Royal Lodge. De prachtige suites en excellente service garanderen een zalige vakantie. Het nationaal park Djoudj is een paradijs voor vogelkijkers. Het heeft de grootste pelikaan populatie ter wereld en vele grote groepen roze flamingo’s. Djoudj staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Senegal is natuurlijk ook het land van artiest Youssou N’dour en tot 2008 waren de Senegalese stranden het eindpunt van de rally Parijs - Dakar. Het klimaat in Senegal is het ganse jaar aangenaam, met pieken tot 30 graden. In de zomermaanden van juli tot einde september spreekt men over een groen seizoen, met een hoge luchtvochtigheid die klam aanvoelt. Tijdens de wintermaanden kan u ‘s avonds heerlijk buiten dineren met een trui of een jasje. Nog een voordeel van Senegal is dat u geen last zal hebben van het tijdsverschil, gezien er slechts een uurtje tijdsverschil is in de winter en twee uur in de zomer.

U kan Senegal combineren met het buurland Gambia, waarbij u kan genieten van een transfer per 4x4 of minibus langsheen een mooie panoramische route.


Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
23° 24° 25° 27° 27° 29° 29° 29° 29° 29° 28° 24° Gemiddelde temperatuur
21° 20° 20° 21° 23° 25° 27° 27° 28° 27° 26° 24° Water temperatuur
8 9 9 10 9 8 8 7 7 8 8 8 Zon uren
0 0 0 0 0 1 5 8 7 2 1 0 Neerslag dagen