Reunion
 25 jaar ervaring in luxury travel
 Voorwaarden & omruilgarantie
 Persoonlijk advies
 Ontzorg-garantie
 Met een 9,1 gewaardeerd
Landinformatie   |   Aanbevelingen   |   Hotelvoorzieningen   |   Tips

Luxe vakanties Reunion

Welkom op dit eiland van contrasten, in deze exotische smeltkroes van culturen en volken, waar u met één reis een hele wereld ontdekt! Dit stukje Frankrijk dat oprijst uit de Indische Oceaan heeft alles in huis om u een droomreis te bezorgen.

 • ActiveCulinairFamilyGolfHoneymoon

  LUX* Saint Gilles, la Réunion

  Saint-Gilles-Les-Bains - Westkust - Reunion

  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Algemeen
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Exterieur
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Exterieur
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Zwembad
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Restaurants/Cafes
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Restaurants/Cafes
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Lobby/openbare ruimte
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Excursies
  LUX* Saint Gilles, la Réunion - Algemeen
  ActiveCulinairFamilyGolfHoneymoon

  LUX* Ile de la Réunion is ideaal gelegen aan de rand van de lagune en een perfect uitgangspunt voor de start van uw excursies, of een onvergetelijke strandvakantie.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.537, - p.p.


  29-jun-2024
  5 nachten
  2 personen
 • CulinairHideawayHoneymoonWellness

  Palm Hotel

  Grande Anse - Reunion

  Palm Hotel - Algemeen
  Palm Hotel - Exterieur
  Palm Hotel - Zwembad
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Restaurants/Cafes
  Palm Hotel - Wellness
  Palm Hotel - Wellness
  Palm Hotel - Wellness
  CulinairHideawayHoneymoonWellness

  Dit verfijnde hotel bevindt zich in Grand Anse, het ongerepte zuiden van het eiland. Het hotel is gebouwd met uitzicht op het mooie, met kokospalmen omzoomde strand van Grand Anse, ligt te midden een tropisch natuurgebied van 4 ha en is omringd door suikerrietvelden.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.665, - p.p.


  17-aug-2024
  5 nachten
  2 personen
 • BoutiqueCulinairHeritageHoneymoonVilla

  Blue Margouillat

  Deluxe

  St Leu - Westkust - Reunion

  Blue Margouillat - Algemeen
  Blue Margouillat - Exterieur
  Blue Margouillat - Exterieur
  Blue Margouillat - Zwembad
  Blue Margouillat - Zwembad
  Blue Margouillat - Restaurants/Cafes
  Blue Margouillat - Restaurants/Cafes
  Blue Margouillat - Restaurants/Cafes
  Blue Margouillat - Ambiance
  BoutiqueCulinairHeritageHoneymoonVilla

  Dit schitterende boutique hotel kijkt uit over de baai van Saint Leu en biedt een adembenemend uitzicht op het helderblauwe water van de Indische Oceaan. Het hotel onderscheidt zich door hun grote kunstcollectie in de openbare ruimtes en de kamers. Na een dag sightseeing over het eiland is het de perfecte plek om te ontspannen.

  Relais & Chateaux
  Info & Boeken

  v.a. € 2.796, - p.p.


  29-jun-2024
  5 nachten
  2 personen
 • BoutiqueHideawayHoneymoon

  Iloha Seaview Hotel

  St Leu - Westkust - Reunion

  Iloha Seaview Hotel - Algemeen
  Iloha Seaview Hotel - Zwembad
  Iloha Seaview Hotel - Restaurants/Cafes
  Iloha Seaview Hotel - Lobby/openbare ruimte
  Iloha Seaview Hotel - Wellness
  Iloha Seaview Hotel - Wellness
  BoutiqueHideawayHoneymoon

  Iloha Seaview, genesteld in een tropisch park van 3 ha boven Saint-Leu en met een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan, is een hotel met Creoolse charme . Het hotel leent zich perfect voor een verkwikkend verblijf met twee of met het hele gezin. Onafhankelijkheid en vrijheid zijn hier dan ook de sleutelwoorden, dit dankzij de accommodatie met kitchenette (zowel in de kamers als bungalows).

  Info & Boeken

  v.a. € 2.060, - p.p.


  29-jun-2024
  1 nachten
  2 personen
 • ActiveBoutiqueHoneymoon

  Ness by D-Ocean

  La Saline Les Bains - Reunion

  Ness by D-Ocean - Algemeen
  Ness by D-Ocean - Exterieur
  Ness by D-Ocean - Exterieur
  Ness by D-Ocean - Restaurants/Cafes
  Ness by D-Ocean - Restaurants/Cafes
  Ness by D-Ocean - Lobby/openbare ruimte
  Ness by D-Ocean - Ambiance
  Ness by D-Ocean - Ambiance
  ActiveBoutiqueHoneymoon

  Aan de westkust van het eiland, aan het strand van La-Saline-les-Bains te midden een mooie kokosplantage vinden we het Ness By D-Ocean hotel en residentie met zijn mooie moderne architectuur. Gelegen in een mooie tuin en uitkijkend over een rustige lagune is het hotel is ideaal gelegen om dagtripjes te maken.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.423, - p.p.


  24-aug-2024
  5 nachten
  2 personen
Kies uw reisklasse ↑

Landinformatie

Officieel is het tropische eiland La Réunion, dat ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan ligt, geen zelfstandig land maar een overzees departement van Frankrijk. Een prettig voordeel hiervan voor u als bezoeker is dat u er met de Euro kunt betalen, uw pinpassen overal worden geaccepteerd en de infrastructuur van de wegen zonder meer modern is te noemen.

Dan is er het heerlijke klimaat, dat in onze winter een gemiddelde temperatuur van 27 °C laat zien en in onze zomer het kwik vasthoudt tussen 22 °C en 24 °C. Ook het geringe tijdsverschil van slechts 2 uur in de zomer en 3 uur in de winter draagt bij om van La Réunion een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming te maken.

De grootste troefkaart van het eiland is echter de ruige, ongerepte en zeer contrastrijke natuur, met roodbruine vulkaanlandschappen, groene keteldalen (cirques) en gouden stranden. Bijna de helft van het oppervlakte van het eiland ligt op een hoogte van meer dan 1000 meter, met als spectaculaire uitschieters twee vulkanische massieven, de Piton de Neiges (3069m) en de veel jongere Piton de la Fournaise (2631m). De uitbarstingen van de Piton de Neiges hebben ooit, zo’n drie miljoen jaar geleden, gezorgd voor het ontstaan van La Réunion. De uitgespuwde lava vormde de bodem van het eiland, waar langzaamaan planten op gingen groeien.

De Piton des Neiges is al 20.000 jaar geleden uitgedoofd. De erosie en de gedeeltelijke instorting van de bergwanden hebben geleid tot het ontstaan van de drie beroemde keteldalen van La Réunion: Cilaos, Mafate en Salazie. Op deze plaatsen zijn grandioze landschappen met een ongerepte natuur ontstaan. Lang geleden boden ze een schuilplaats aan gevluchte slaven.

Later kwam de gegoede klasse er ontspanning zoeken, genietend van de rust, de gezonde lucht, de natuur en de weldaden van het thermale water. Vandaag de dag zijn deze keteldalen - de zogenaamd cirques - een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en liefhebbers van diverse vormen van wildwatervaren. In tegenstelling tot de Piton de Neiges is de Piton de la Fournaise nog regelmatig actief, zelfs zo recent als mei 2015. De dan rommelende vulkaan toont feeërieke uitbarstingen. Een onvergetelijk spektakel!

Bijna de helft van La Réunion is beschermd als Nationaal Park. Wilde orchideeën, tamarindes, vijgenbomen, savannehagedissen, kameleons en vogels die uniek zijn in de wereld bevolken de bossen, net als in de oertijden. Ook de kust, met een koraalrif van 8000 jaar oud, toont een opmerkelijke biodiversiteit. Over een afstand van meer dan 30 km worden de zandstranden door de riffen afgeschermd van de deining . Ze vormen een uitnodiging voor allerlei sporten. En in het water zelf kunt u de verrassende zeebodem verkennen of met dolfijnen gaan zwemmen.

Wij bieden u een waaier aan mogelijkheden om deze natuurpracht te ontdekken. Onze autoreis 'Les Cirques de la Réunion' combineert de indrukwekkende vulkanische gebieden in het binnenland met de grillige kust en is naar uw wensen aan te passen. Tijdens deze autoreis overnacht u aan de oostkust in de Diana Dea Lodge en aan de westkust in Blue Margouillat. Het is ook mogelijk om uw domicilie op te slaan in het zeer aantrekkelijke strandhotel LUX* Saint Gilles nabij de gezellige badplaats Saint-Gilles-Les Bains aan de westkust en van daaruit verschillende dagexcursies te ondernemen. Een ideale mix van genieten en ontdekken…


Hotelvoorzieningen

Op La Réunion kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten, waterskiën en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort is dit in de meeste gevallen gratis. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Autoreis La Réunion
Tijdens de autoreis 'Les cirques de la Réunion' worden de indrukwekkende vulkanische gebieden in het binnenland met de grillige kust gecombineerd. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Combi La Réunion & Mauritius
Op slechts 50 minuten vliegen van La Réunion ligt het eiland Mauritius, met zijn keur aan tophotels van wereldklasse. Verleng uw autoreis over La Réunion met een verblijf aan de geweldige stranden van Mauritius of verzin zelf uw eigen combinatie. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.


Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27° 27° 27° 26° 24° 23° 22° 22° 23° 24° 25° 27° Gemiddelde temperatuur
27° 27° 27° 26° 25° 24° 23° 22° 23° 23° 24° 26° Water temperatuur
8 8 7 7 7 6 7 7 7 8 8 8 Zon uren
16 16 17 17 14 14 18 14 10 11 9 13 Neerslag dagen