Reunion
Landinformatie   |   Aanbevelingen   |   Hotelvoorzieningen   |   Tips

Luxe vakanties Reunion

Welkom op dit eiland van contrasten, in deze exotische smeltkroes van culturen en volken, waar u met één reis een hele wereld ontdekt! Dit stukje Frankrijk dat oprijst uit de Indische Oceaan heeft alles in huis om u een droomreis te bezorgen.

 • ActiveCulinairFamilyGolfHoneymoon

  LUX* Saint Gilles, la Réunion

  Saint-Gilles-Les-Bains - Westkust - Reunion

  Algemeen
  Zwembad
  Restaurants/Cafes
  Restaurants/Cafes
  Lobby/openbare ruimte
  Wellness
  Excursies
  ActiveCulinairFamilyGolfHoneymoon

  LUX* Ile de la Réunion is ideaal gelegen aan de rand van de lagune en een perfect uitgangspunt voor de start van uw excursies, of een onvergetelijke strandvakantie.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.477, - p.p.


  04-06-2022
  5 nachten
  2 personen
  Superior Kamer
  Logies & ontbijt
  Inclusief vlucht

  Privétransfer ter plaatse van en naar de luchthaven
  Vliegreis incl. luchthavenbelasting en min. 20kg bagage
  Executive Lounge op Schiphol, Düsseldorf, Eindhoven of Brussel
 • CulinairHideawayHoneymoonWellness

  Palm Hotel

  Grande Anse - Reunion

  /content/photos/res-1912922554-res-728157686-res-107614457-1207709007100287.jpg
  CulinairHideawayHoneymoonWellness

  Het Palm Hotel Resort & Spa is gelegen in het hart van een tropisch park in het zuiden van Reunion. Het hotel combineert comfort, design, luxe, discretie en rust.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.574, - p.p.


  22-01-2022
  5 nachten
  2 personen
  Superieure Kamer
  Logies & ontbijt
  Inclusief vlucht

  Privétransfer ter plaatse van en naar de luchthaven
  Vliegreis incl. luchthavenbelasting en min. 20kg bagage
  Executive Lounge op Schiphol, Düsseldorf, Eindhoven of Brussel
 • ActiveBoutiqueCulinairHideawayHoneymoon

  Diana Dea Lodge

  Sainte Anne - Oostkust - Reunion

  Algemeen
  ActiveBoutiqueCulinairHideawayHoneymoon

  Diana Dea Lodge & Spa ligt in de heuvels van Sainte Anne op La Réunion. Het hotel is schitterend vormgegeven en de verhoogde ligging biedt een geweldig uitzicht over het natuurgebied en de Indische Oceaan.

  Bekijk ›

  Prijs op aanvraag

 • BoutiqueCulinairHeritageHoneymoonVilla

  Blue Margouillat

  Deluxe

  St Leu - Westkust - Reunion

  Algemeen
  Zwembad
  Restaurants/Cafes
  Lobby/openbare ruimte
  BoutiqueCulinairHeritageHoneymoonVilla

  Het boutique hotel Blue Margouillat op La Réunion kijkt uit over de baai van Saint-Leu en biedt een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan. Na een dag sightseeing over het eiland is het de perfecte plek om te ontspannen.

  Relais & Chateaux
  Info & Boeken

  v.a. € 2.562, - p.p.


  22-01-2022
  5 nachten
  2 personen
  Seaview bedroom
  Logies & ontbijt
  Inclusief vlucht

  Privétransfer ter plaatse van en naar de luchthaven
  Vliegreis incl. luchthavenbelasting en min. 20kg bagage
  Executive Lounge op Schiphol, Düsseldorf, Eindhoven of Brussel
 • BoutiqueHideawayHoneymoon

  Iloha Seaview Hotel

  - Reunion

  BoutiqueHideawayHoneymoon

  Bekijk ›

  Prijs op aanvraag

Kies uw reisklasse ↑

Landinformatie

Officieel is het tropische eiland La Réunion, dat ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan ligt, geen zelfstandig land maar een overzees departement van Frankrijk. Een prettig voordeel hiervan voor u als bezoeker is dat u er met de Euro kunt betalen, uw pinpassen overal worden geaccepteerd en de infrastructuur van de wegen zonder meer modern is te noemen.

Dan is er het heerlijke klimaat, dat in onze winter een gemiddelde temperatuur van 27 °C laat zien en in onze zomer het kwik vasthoudt tussen 22 °C en 24 °C. Ook het geringe tijdsverschil van slechts 2 uur in de zomer en 3 uur in de winter draagt bij om van La Réunion een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming te maken.

De grootste troefkaart van het eiland is echter de ruige, ongerepte en zeer contrastrijke natuur, met roodbruine vulkaanlandschappen, groene keteldalen (cirques) en gouden stranden. Bijna de helft van het oppervlakte van het eiland ligt op een hoogte van meer dan 1000 meter, met als spectaculaire uitschieters twee vulkanische massieven, de Piton de Neiges (3069m) en de veel jongere Piton de la Fournaise (2631m). De uitbarstingen van de Piton de Neiges hebben ooit, zo’n drie miljoen jaar geleden, gezorgd voor het ontstaan van La Réunion. De uitgespuwde lava vormde de bodem van het eiland, waar langzaamaan planten op gingen groeien.

De Piton des Neiges is al 20.000 jaar geleden uitgedoofd. De erosie en de gedeeltelijke instorting van de bergwanden hebben geleid tot het ontstaan van de drie beroemde keteldalen van La Réunion: Cilaos, Mafate en Salazie. Op deze plaatsen zijn grandioze landschappen met een ongerepte natuur ontstaan. Lang geleden boden ze een schuilplaats aan gevluchte slaven.

Later kwam de gegoede klasse er ontspanning zoeken, genietend van de rust, de gezonde lucht, de natuur en de weldaden van het thermale water. Vandaag de dag zijn deze keteldalen - de zogenaamd cirques - een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en liefhebbers van diverse vormen van wildwatervaren. In tegenstelling tot de Piton de Neiges is de Piton de la Fournaise nog regelmatig actief, zelfs zo recent als mei 2015. De dan rommelende vulkaan toont feeërieke uitbarstingen. Een onvergetelijk spektakel!

Bijna de helft van La Réunion is beschermd als Nationaal Park. Wilde orchideeën, tamarindes, vijgenbomen, savannehagedissen, kameleons en vogels die uniek zijn in de wereld bevolken de bossen, net als in de oertijden. Ook de kust, met een koraalrif van 8000 jaar oud, toont een opmerkelijke biodiversiteit. Over een afstand van meer dan 30 km worden de zandstranden door de riffen afgeschermd van de deining . Ze vormen een uitnodiging voor allerlei sporten. En in het water zelf kunt u de verrassende zeebodem verkennen of met dolfijnen gaan zwemmen.

Wij bieden u een waaier aan mogelijkheden om deze natuurpracht te ontdekken. Onze autoreis 'Les Cirques de la Réunion' combineert de indrukwekkende vulkanische gebieden in het binnenland met de grillige kust en is naar uw wensen aan te passen. Tijdens deze autoreis overnacht u aan de oostkust in de Diana Dea Lodge en aan de westkust in Blue Margouillat. Het is ook mogelijk om uw domicilie op te slaan in het zeer aantrekkelijke strandhotel LUX* Saint Gilles nabij de gezellige badplaats Saint-Gilles-Les Bains aan de westkust en van daaruit verschillende dagexcursies te ondernemen. Een ideale mix van genieten en ontdekken…


Hotelvoorzieningen

Op La Réunion kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten, waterskiën en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort is dit in de meeste gevallen gratis. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Autoreis La Réunion
Tijdens de autoreis 'Les cirques de la Réunion' worden de indrukwekkende vulkanische gebieden in het binnenland met de grillige kust gecombineerd. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Combi La Réunion & Mauritius
Op slechts 50 minuten vliegen van La Réunion ligt het eiland Mauritius, met zijn keur aan tophotels van wereldklasse. Verleng uw autoreis over La Réunion met een verblijf aan de geweldige stranden van Mauritius of verzin zelf uw eigen combinatie. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.


Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
27° 27° 27° 26° 24° 23° 22° 22° 23° 24° 25° 27° Gemiddelde temperatuur
27° 27° 27° 26° 25° 24° 23° 22° 23° 23° 24° 26° Water temperatuur
8 8 7 7 7 6 7 7 7 8 8 8 Zon uren
16 16 17 17 14 14 18 14 10 11 9 13 Neerslag dagen