Mallorca, top 10 bezienswaardigheden
Mallorca, top 10 bezienswaardigheden
 25 jaar ervaring in luxury travel
 Voorwaarden & omruilgarantie
 Persoonlijk advies
 Ontzorg-garantie
 Met een 9,1 gewaardeerd

Mallorca, top 10 bezienswaardigheden

 

 

1. Palma de Mallorca

De bruisende hoofdstad van het eiland met vele bezienswaardigheden als Jugendstil-gebouwen van Gaudi, Palau de s’Almundia en La Seu. Ook beschikt de stad over vele tapasbars waar u tot in de late uurtjes kunt genieten van heerlijke Spaanse hapjes.

2. Soller


Dit plaatsje is per trein te bereiken via een route door het dal en langs vele sinasappelbomen. Hier staat het dan ook om bekend. Dit plaatsje kent tevens vele Jugendstil gebouwen.

3. Deia


Mekka voor kunstenaars en musici. Vroeger stond het bekend om haar wilde rock & roll-feesten, nu is Deia een idyllisch plaatsje voor echte fijnproevers.

4. Kaap Formentor


Schiereiland in in het noorden van Mallorca met fraaie rotspartijen omgeven door kraakhelder water.

Mallorca, Soller5. Pollença


Een echte aanrader! Dit fraaie stadje heeft verschillende kleine paleizen en gezellige pleinen. Vanaf de Calvarieberg heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

6. Valldemossa


Het bergdorp Valldemossa is bekend vanwege het 14e eeuwse klooster ‘La Cartuja’ waar o.a. de beroemde componist Frederic Chopin heeft gewoond.

7. Port d’Andatx


Een van de mooiste baaitjes aan de Middellandse Zee. Een echt jetset plaatsje, vanwege de unieke ligging en baai.

8. Tramuntanagebergte


Een langgerekt gebergte (100 km) met bergdorpjes, verscholen baaien en schitterende vergezichten. U vindt hier verschillende routes voor de wandelaars.

9. Binissalem


Een klein boerendorpje in het centrum van het wijnbouwgebied. De oude dorpskern staat op de monumentenlijst en is zeker een bezoek waard. Bij de omliggende wijnboerderijen kunt u een wijntje proeven.

10. Berg Randa


Dit is een van de meest bijzondere natuurmonumenten van Mallorca. De berg heeft wel wat weg van de Tafelberg in Zuid-Afrika en biedt een zeer fraai uitzicht.

 

Hebben wij u enthousiast gemaakt voor een bezoek aan Mallorca? Bekijk dan ons aanbod luxe hotels op Mallorca.