Salalah

Luxe vakanties Salalah

Helemaal in het diepe zuiden van Oman strekt zich de provincie Dhofar uit. In tegenstelling tot de rest van het land kent deze streek van half juni tot half september een moessonperiode. Als gevolg hiervan waant u zich in een tropische, groene oase met watervallen, kokosnoot- en bananenplantages en palmbomen.

 • ActiveCulinairFamilyHideawayHoneymoon

  Al Baleed Resort Salalah by Anantara

  Salalah - Oman

  Algemeen
  Exterieur
  Exterieur
  Exterieur
  Zwembad
  Restaurants/Cafes
  Restaurants/Cafes
  Restaurants/Cafes
  Restaurants/Cafes
  Restaurants/Cafes
  Lobby/openbare ruimte
  Lobby/openbare ruimte
  Sport en Spel
  Sport en Spel
  Sport en Spel
  Wellness
  Wellness
  Kinderen
  Kinderen
  Honeymoon
  Entertainment
  Entertainment
  Strand
  Strand
  Excursies
  Excursies
  Ambiance
  Ambiance
  ActiveCulinairFamilyHideawayHoneymoon

  Het Al Baleed Resort by Anantara (Salalah/Oman) ligt aan een parelwit ongerept zandstrand met in de omgeving een aantal van Oman’s grootste culturele schatten. Aan te bevelen tijdens uw vakantie is een combinatie Muscat met Salalah.

  Info & Boeken

  v.a. € 2.917, - p.p.


  15-04-2022
  8 nachten
  2 personen
  Deluxe Kamer Tuinzicht
  Logies & ontbijt
Kies uw reisklasse ↑

Bestemmingsinformatie

De traditionele huizenbouw is hier bijzonder fraai en er zijn ook forten en paleizen te bewonderen. Dhofar is sinds de oudheid bekend vanwege de export van wierook. Deze sterk geurende hars wordt nog steeds gewonnen en verhandeld.

De hoofdstad Salalah beleefde zijn bloeiperiode in de middeleeuwen. Er zijn sterke vermoedens dat het paleis van de koningin van Sheba hier gestaan heeft. Door invasies van onder andere de Portugezen, raakte de stad in verval maar veel van wat er nu nog rest van een grootst verleden is nu een monument of wordt gerestaureerd. Net buiten de stad liggen de archeologische opgravingen van Samharam. In de omgeving zijn verschillende interessante bezienswaardigheden, waaronder het graf van de profeet Job en de spuitgaten van Mughsayl met zijn torenhoge waterfonteinen.

In Taqah staan nog veel goed bewaard gebleven oude huizen met trapvormige kantelen en een kleine burcht. Het uitgestrekte, parelwitte strand is tenslotte ook een prima reden om een bezoek aan dit deel van Oman te overwegen.

In Salalah selecteerden wij voor u het Al Baleed Resort Salalah by Anantara, gelegen aan een parelwit ongerept zandstrand en een zoetwaterlagune.

Onze privéreis Betoverend Oman biedt de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een bezoek aan Salalah.

U kunt ook kiezen voor de combinatiereis Salalah - Jabal Al Akhar - Muscat.


Hotelvoorzieningen

In Oman kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting), alsmede de toegang tot de wellnessfaciliteiten. Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Autohuur
De strandvakanties, combinatiereizen en privéreis in Oman bieden wij inclusief privétransfers aan. Wilt u verschillende accommodaties combineren, dan is het ook mogelijk om een huurauto bij te boeken, in aanvulling op of ter vervanging van deze transfers. Neem hiervoor contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Privéreis: Betoverend Oman incl. Salalah
Wilt u kennismaken met de oorspronkelijke sfeer en rijke historie van Oman, dan is deze privéreis zeer aan te bevelen. Een land met een rijke historie en een imposante oriëntaalse architectuur met eeuwenoude forten en kleurrijke moskeeën. Neem voor meer informatie contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Combinatiereis: Salalah - Jabal Akhdar - Muscat


Ontdek de ongerepte stranden van Salalah, de koele bergen van Jabal Akhdar en de schitterende stad Muscat. Neem voor meer informatie contact op met onze Luxury Travel Consult


Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
23° 23° 26° 30° 34° 36° 34° 32° 32° 31° 28° 24° Gemiddelde temperatuur
24° 24° 25° 27° 28° 29° 27° 28° 27° 27° 27° 26° Water temperatuur
10 10 10 11 12 12 10 10 11 11 10 9 Zon uren
2 1 1 1 0 0 0 0 0 0 1 2 Neerslag dagen