Corona reisadvies Griekenland
Faciliteiten   |   Wellness   |   Wine & Dine   |   Kamers & Suites

4* Marpunta Resort, Alonissos

Het kleine Alonissos behoort tot de eilandengroep Sporaden. In de middeleeuwen was het de ideale plek voor piraten om zich te verschuilen en passerende schepen te enteren. Het langwerpige eiland heeft een kustlijn van ongeveer 80 kilometer. Voor de kust ligt het beschermde natuurgebied “Marine Park” waar onder andere de beschermde monniksrobben leven, maar waar je ook de gestreepte dolfijn en de tuimelaar tegenkomt. Deze fascinerende onderwaterwereld is bijzonder populair bij duikers en snorkelaars. In de zee rond Alonissos leven meer dan 3.000 vissoorten en het is daardoor niet vreemd dat vis veel voorkomt op de lokale menukaart.


Faciliteiten

Marpunta Village, behorende tot de Santikos Hotelgroep, is een ecologisch paradijs gelegen op een schiereiland in het zuidwesten van het eiland. Het resort ligt op een ongerept, met pijnbomen bezaaid stuk land, dat omringd wordt door drie privéstranden en gebouwd is in de lokale stijl van een traditioneel vissersdorp maar uiteraard voorzien is van alle moderne faciliteiten zoals tennisbanen en een zwembad.

Wellness

Moderne Spa met diverse mogelijkheden voor massages.

Wine & Dine

Achinos restaurant: aan het Notos strand waar chef-kok Vaggelis Koutras een menu samenstelt met lokaal geteelde en geproduceerde ingrediënten.

Kamers & Suites

Alle kamers zijn gedecoreerd in lokale stijl met de “finishing touch” van mevrouw Santikos en zijn voorzien van airconditioning, koelkastje, kluisje en flatscreen-tv. Badkamers met douche, haardroger, badjas & slippers.


Ligging

Calendar here