Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Turkije

Of u nu op zoek bent naar cultuur, natuur of een heerlijk strand met azuurblauwe zee, u vindt het in Turkije allemaal. Niet voor niets wordt Turkije een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen genoemd. Merhaba!

Selecteer een bestemming

Bestemmingen Turkije

Sorteren op:

Landinformatie Turkije

Turkije is een van de meest interessante en veel­zijdige vakantiebestemmingen van het Middellandse Zeegebied met haar rijke cultuurhistorische schatten, aangename klimaat, prachtige stranden en baaien, spectaculaire landschappen en niet te vergeten het eten.

Culinair Turkije
Zo behoort de Turkse keuken tot de vier bekendste keukens ter wereld met een ongekend assortiment aan exclusieve gerechten. Wat u niet mag missen zijn de veelzijdige ‘meze’, een rijke variatie aan kleine gerechtjes die uw smaakpapillen verwennen en een goede start zijn van een uitgebreid diner. Aan de kust heeft u ook een ruime keuze aan heerlijke visrestaurants, waar de dagelijkse vangst op de kaart staat. U verwacht het misschien niet, maar Turkije is de laatste jaren ook uitgegroeid tot een wijnland. Het klimaat zorgt dat druivenrassen zich prettig voelen en er is een duizend jaar oude wijnhistorie. Kleine wijnhuizen veroveren de Europese markt met verfijnde Turkse wijnen en ieder restaurant kan u ook uitstekende tips geven. Maar de lokale drank die goed past bij de veelzijdige ‘meze’ is de raki, een anijsdrank, die erg lijkt op de Griekse Ouzo. Desserts zijn vermaard met een veelvoud aan zoete gerechten. Het is dan ook genieten als het om eten gaat.

Cultuur tijdens de vakantie
Turkije behoorde eens tot het Romeinse, het Griekse en het Ottomaanse Rijk; vele volkeren hebben de regie over het land gehad en hun sporen achtergelaten waaronder Alexander de Grote. Elk van hen heeft zijn stempel gedrukt op de Turkse geschiedenis en maakt Turkije tot een paradijs van culturele rijkdom.

De stad Istanbul heeft een rijk verleden. Het was eens de hoofdstad van drie wereldrijken, het Romeinse, Ottomaanse en de vroegere hoofdstad van het Byzantijnse Rijk (Constantinopel). Door haar unieke ligging op twee continenten, Azië en Europa, biedt Istanbul het beste van twee werelden.

Het hart van Turkije wordt gevormd door de Centraal-Anatolische hoogvlakte. Hier hebben miljoenen jaren geleden vulkaanuitbarstingen in Cappadocië plaatsgevonden. Door erosiewerking is een spectaculair surrealistisch en sprookjesachtig kleurrijk landschap gevormd. Uit deze tufsteenformaties zijn woningen en in de Byzantijnse tijd, rotskerken met prachtige fresco’s uitgehouwen. Verder naar het westen en zuiden liggen de mooie stranden.

Strandvakantie Turkije
De verschillen per strandbestemming zijn groot. Zo is Bodrum niet te vergelijken met Antalya en de Turkse Rivièra niet met de Lycische Kust. De schilderachtige Egeïsche kust heeft vele pittoreske vissersdorpjes en sfeervolle badplaatsen, waarvan Bodrum een van de bekendste is.

We selecteerden de allerbeste resorts en luxe hotels op het schiereiland van Bodrum en in de omgeving van Dalaman. Alle hotels en resorts liggen aan de Egeïsche kust, die gekenmerkt wordt door een prachtig bergachtig landschap, begroeid met indrukwekkende naaldboombossen, waardoor ook in de zomer deze kust heerlijk groen is. Vanaf de Egeïsche Kust ziet u aan de overkant overal de contouren van de Griekse eilanden.

Combinatiereis met Griekenland
Vanuit Bodrum staat u al na een half uurtje varen op het eiland Kos, we stelden dan ook een mooie combinatiereis samen van een paar dagen Bodrum, gecombineerd met het eiland Kos. Zo leert u tijdens uw vakantie het beste van twee werelden kennen.

Hotelvoorzieningen

In de Turkse strandhotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitten zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Taal Turks. Duits en Engels worden veel gesproken.
Valuta Turkse Lira. Euro wordt veelal geaccepteerd.
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart en visum) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn. Het visum is vooraf online te bestellen op https://www.evisa.gov.tr/nl. Let op: een visum voor Turkije is niet meer verkrijgbaar op de luchthaven, maar dient altijd vooraf in Nederland geregeld te worden!.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V