Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Lombok

Hoewel ook op het naast Bali gelegen eiland Lombok het toerisme in opkomst is, gaat het er hier veel rustiger aan toe dan op het beroemde zustereiland. In veel opzichten kan Lombok in toeristische zin worden vergeleken met hoe het enkele decennia geleden op Bali was. Een uitstekende keuze voor de rustzoeker dus!

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Lombok

Vanwege het feit dat Lombok eeuwenlang bij Bali heeft behoord, zijn de Balinese invloeden vooral aan de westkust van het eiland nog steeds merkbaar. Het hindoeïsme overheerst hier en men spreekt er ook een Balinees dialect. De rest van het eiland wordt bijna geheel bewoond door islamitische Sasakkers, met een taal en cultuur welke alleen op Lombok voortkomt.

Pal voor de Gili-eilanden treft u op een unieke locatie aan het strand van Medana Beach het exclusieve The Oberoi Lombok, volgens velen het beste hotel van het eiland.

Hotelvoorzieningen

In de door ons geselecteerde strandresorts op Bali en Bawah Island kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort dient u hier in de regel ook voor te betalen. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende resorts.

Klimaat

Lombok

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  29 
  28 
  19 
 • Feb 
  29 
  28 
  20 
 • Mrt 
  29 
  28 
  14 
 • Apr 
  29 
  28 
 • Mei 
  29 
  28 
 • Jun 
  28 
  28 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  28 
  27 
 • Aug 
  28 
  27 
 • Sep 
  29 
  27 
 • Okt 
  30 
  28 
 • Nov 
  30 
  28 
  14 
 • Dec 
  30 
  28 
  17 
Taal Bahasa Indonesia
Valuta Rupiah
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 230V, adapter aanbevolen.
Tijdsverschil In de winter is het op Lombok 7 uur later, in de zomer 6 uur later.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting.
Ter plaatse te betalen Visumkosten (ca. USD 35) in geval van een aankomst op Lombok vanuit het buitenland.
Service ter plaatse Tijdens de rit van het vliegveld naar het hotel verstrekt de gids die met u meerijdt u lokale informatie en informeert u over uw transfer terug. Een dag na aankomst neemt hij/zij telefonisch contact met u op om te vragen of alles naar wens is. U kunt daarnaast altijd telefonisch contact opnemen met onze lokale agent.