Silverjet vakanties
VVRIATA

Luxe vakanties Gambia

The Gambia ligt aan de Atlantische Oceaan in West Afrika en desondanks de kleine oppervlakte die het land beslaat in Afrika, kan het best wel een reisbestemming van formaat genoemd worden. Hoewel de meeste toeristen er gaan voor de zon, de zee en het strand is er toch zoveel meer te beleven. Plaatsen als Banjul, Serrekunda en Kololi bieden u een beeld van het typisch Afrikaanse drukke stadsleven, terwijl een bezoek aan de traditionele dorpjes in het binnenland u doet geloven dat de tijd hier werkelijk stil staat.

Sorteren op:

Landinformatie Gambia

The Gambia is eigenlijk een rivier met een oever aan de noordkant en de zuidkant.
De kustlijn van een 70-tal kilometer bestaat uit eindeloos lange zandstranden en mangrovegebieden. Landinwaarts kunt u de prachtige natuur vinden met mooie bossen, mangroves en vlaktes. Hoewel u in The Gambia geen wildbestemming is, kan u er toch veel apen, krokodillen, nijlpaarden, dolfijnen en wel 400 vogelsoorten aantreffen. Het land is ook heel erg populair bij sportvissers, waar men aan de rivier zeer visrijke gebieden kan vinden met ondermeer tarpoen en andere vissoorten.

Het klimaat in The Gambia is het ganse jaar aangenaam, met pieken tot 30 ºC. In de zomermaanden van juli tot einde september spreekt men over een groen seizoen, met een hoge luchtvochtigheid die klam aanvoelt. Nog een voordeel van The Gambia is dat u geen last zult hebben van het tijdsverschil, gezien er slechts een uurtje tijdsverschil is in de winter en twee uur in de zomer. De Gambiaanse bevolking bestaat uit een mengelmoes van volkeren. Allemaal hebben ze hun eigen dialect, maar bijna iedereen spreekt zeer goed Engels, zeker aan de kust. De vriendelijke en toegankelijke bevolking is een belangrijke verklaring voor de bijnaam van The Gambia: the smiling coast.Voor veel mensen is The Gambia een eerste kennismaking met Afrika. Wij noemen het dan ook graag Afrika voor beginners, net omdat het zo toegankelijk is, en u zeker met een Afrika gevoel terug thuis komt!

Het leven is er zeer goedkoop en u kunt er lekker dineren aan zeer redelijke prijzen. The Gambia is een uitstekende bestemming voor familievakanties in het mooie Sheraton hotel, maar ook voor koppels die op zoek zijn naar een rustige luxe vakantie in het Coco Ocean Resort & Spa. Verder bieden we er het gekende Kairaba hotel aan, gelegen in het gezellig drukke Kololi. Ocean Bay hotel scoort dan weer goed omwille van de interessante prijs/kwaliteit verhouding. Met een vluchtduur van slechts 6 uur en een korte transfertijd naar uw hotel is dit een ideale zonbestemming. U kunt The Gambia combineren met het buurland Senegal, waarbij u kunt genieten van een transfer per 4x4 of minibus langsheen een mooie panoramische route.

Klimaat

Gambia

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  26 
  22 
 • Feb 
  26 
  21 
 • Mrt 
  27 
  21 
 • Apr 
  27 
  22 
  10 
 • Mei 
  28 
  24 
 • Jun 
  29 
  26 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  29 
  27 
 • Aug 
  28 
  27 
 • Sep 
  28 
  28 
 • Okt 
  27 
  27 
 • Nov 
  27 
  27 
 • Dec 
  26 
  25 
Taal Engels. Engels wordt veel gesproken.
Valuta

Dalassi. U kunt omwisselen in uw hotel of op de luchthaven.

Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort en retourticket) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 230V
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting.
Ramadan De Ramadan vindt plaats van circa 24-04-2020 tot 24-05-2020. In deze periode wordt er in en buiten de hotels vrijwel geen alcohol geserveerd. De minibar op uw kamer wordt wel bijgevuld.